Musikkens Hus

Prosjektnavn Musikkens Hus

Prosjekttype Fritid

Plassering: Aalborg, Danmark

Arkitekt: Coop Himmelb(l)au

 

Unity lager søt musikk i Aalborg

 

Musikkens Hus i Aalborg er byens nye kulturelle senter, og Nordjyllands. Dette imponerende arkitekttegnede bygget, som ble offisielt åpnet høsten 2014 er designet av den anerkjente Østerrikske arkitekten Coop Himmelb(l)au,

 

Bygningen er del av en større hovedplan for renovering av det vernede området langs havnen i Aalborg, med utsikt til Limfjorden. I midten av Musikkens Hus finner du foajeen og konserthallen med plass til 1300 gjester. Rundt konserthallen kan du finne mindre musikkrom, øvingsrom og klasserom for studentene til det nærliggende Aalborg universitet, musikkskolen og Aalborg symfoniorkester.

 

For å oppfylle byggets musikkoppgave og likevel skape elegante og funksjonelle rom var arkitektens viktigste oppgave det å sikre spesielt god akustikk. I samarbeid med de ledende New York-baserte akustikk-konsulentene, Artec Consultant, ble det brukt en del tid og innsats i å skape det rette akustiske miljøet. Ikke bare for den store konsertsalen, men også for de omliggende rommene.

 

I øvingsrommene, klasserommene og de andre funksjonsområdene ønsket Coop Himmelb(l)au et uniformt demonterbart tak, der perforeringen gikk helt ut i kanten. Knauf Danoline gikk i gang med oppgaven, og resultatet ble et akustisk tak som kombinerer nøytral arkitektonisk akustikk og en forbedret resonans med den rette mengden lydabsorbering og lydrefleksjon. Dette gjør at musikerne og deres lærere kan høre musikken rett. I følge arkitektene ble Contur Unity valgt på grunn av lyddempingsegenskapene og den lave monteringshøyden.

 

Monteringshøyden er spesielt for arkitektonisk akustikk, da den betyr at takhøyden bare blir redusert med en liten del. I tillegg er det mulig å sikre en ren og uniform takoverflate siden perforeringen strekker seg helt ut i kanten på flisene, samtidig som de også skjuler T-nettet som de henger i. Det vellykkede samarbeidet med Coop Himmelb(l)au er inspirasjonen bak vårt Unity-konsept. Ved å flytte perforeringen til kanten av flisen, får Unity 2 utpregede fordeler. Høyere lydabsorbering og et mer uniformt uttrykk over taket.

 

Relaterede referanser

Reference_thumb_Kennedy_arkaden_DK

Fritid

Kennedy Arkaden Kino

Spesiell akustisk løsning for kinoer

Reference_Wine&View_6

Fritid

Wine & View Bar

Skandinavisk design med utmerket akustikk

Reference_thumb_Club7_Qatar

Fritid

Club 7 @ La Cigale Hotel

Pulserende atmosfære i hjertet av Doha

Reference_Kista_mall_6

Shopping

Kista Kjøpesenter

Reduserer støynivået i kjøpesenteret

Relaterede produkter

Product_thumb_Contur

Contur

Kant D/D+
Skjult skinnesystem