Hygiene

Hygiene

Hygiene er et viktig element i mange bygninger. Det er årsaken til at malte akustiske tak og veggkledninger fra Knauf Danoline er belagt med en maling med lite polymerer og høy egenvekt, noe som har en svært lav tiltrekning av støvpartikler. Dette forhindrer at støv og andre partikler trenger inn i de mikroskopiske åpningene i overflatestrukturen. Holdbarheten til belegget betyr også at tøffere flekker kan fjernes med standard rengjøringsprosedyrer og nøytrale rengjøringsmidler.

 

For å minimere faren for vekst av mugg og bakterier er produktene fra Knauf Danoline produsert med innebygde anti-mugg- og anti-bakterie-spirer. Disse er effektive også i områder som er utsatt for kontinuerlig høye temperaturer, høy luftfuktighet eller aggressive gasser. I tillegg blir alle produkter testet for antimikrobiell veksthindring i henhold til DIN EN 1104 (Determination of the migration of anti-microbial substances), grad 3.

 

For mer robuste rengjøringsprosedyrer og rom som krever høy infeksjonskontroll tåler vår foliedekte, rentrom-sertifiserte Danotile tøffe rengjøringsmidler og desinfiseringsvæsker med pH-verdier i området 2,5 til 13. Dette inkluderer pereddiksyre (peroksyeddiksyre) og H2O2 som er vanlig på sykehus, og selv etter 120 rengjøringssykluser vil Danotile fortsatt være ISO 5-kompatibel. Danotile kan også motstå en variasjon i lufttrykket på opp til +/- 30 Pa.

 

Nesten alle materialer står ovenfor utfordringer i miljø som kan være alvorlig påvirket av aggressive bakterier, slik som sykehus og laboratorier. For å møte denne utfordringen har vi utviklet en unik malt overflate som kalles Medifend, og denne kan benyttes på våre standardprodukter. Medifend har en svært kraftig fungistatisk effekt og er testet i henhold til DIN ISO 846, metode B og B’. Når optimale hygieniske forhold er nødvendige, er Medifend den ideelle løsningen.

 

I tillegg til at de er estetisk sterke og strukturelt innovative er produktene fra Knauf Danoline enkle å sette opp og ta ned, slik at det er enkel tilgang til hulrom for viktig service- og vedlikeholdsoppgaver.

Flere egenskaper

Hygiene

Inneholder soppdrepende og antibakterielle midler
Støvavvisende
Medifend hygienisk maling

Akustikk

Hvordan lyd fungerer
Rommets fasong og type
Etterklangstid

Brannsikkerhet

Materialeklasser
Brannmotstand
Brannbeskyttelse

Luftkvalitet

Regulering av luftfuktighet
Dansk Indeklima Mærkning

Miljø

Resirkulering
ISO certificering
Miljøpolitikk

Ljusrefleksjon

Lysspredning

Inneklima

Fuktresistens

Hardførhet

Slagfasthet

Bæreevne

Bruddstyrketest

Rengjøring

Hygienehimling
Rent rom-sertifisert

Farger

Lett å male i farger