Tagensbo Skole

Prosjektnavn Tagensbo Skole

Prosjekttype Utdanning

Plassering:  Danmark

Arkitekt: Kjær & Richter, Peter Horwitz

 

Arkitektfirmaet Kjær & Richter med Peter Horwitz som ledende arkitekt, ble valgt for prosjektering av renovering og utvidelse av en gammel skole i København sentrum, på 10.000 m². Peters oppgave var å bevare den opprinnelige arkitekturen fra 1938, og samtidig modernisere bygningen for tilpasning til dagens pedagogiske prinsipper.

 

Arkitektens ambisjon var å skape en skole med et trygt miljø for elever i alle aldre. Skolens område skulle også fungere som et kulturelt samlingssted for lokale, fler-etniske samfunn.

 

Helt fra begynnelsen var Peters visjon å lage en sammenhengende himling som skulle fungere som “limet” som sammenfatter gamle og nye deler av bygningen. “Vi valgte Stratopanel på grunn av dets karakteristiske organiske uttrykk. Panelet har sin egen identitet, og er samtidig en perfekt match til selve bygningen”, uttalte Peter Horwitz

 

I klasserom derimot, var utfordringen å opprettholde den samme organiske himlingen og sikre tilgang til utstyr i diverse hulrom. Løsningen ble å bruke spesielle selvbærende plater, som passet det monolittiske utseendet på faste tak, men likevel var demonterbare slik at man kan utføre vedlikehold.

 

År: 2011

Relaterede referanser

Reference_thumb_Slattang_SE

Utdanning

Slättängsskolan

Lys og akustikk i fokus

Reference_thumb_Pershore_UK_2000

Utdanning

Pershore High School

Robuste akustiske materialer

Reference_thumb_Weisskirchen_DE_2191

Utdanning

Grundsch. Weisskirchen

Tak og vegger som integrert del av den samlede arkitekturen

Reference_thumb_Chamber_Bahrain_1851

Utdanning

Bahrain Handelskammer

Integrerer visuell og akustisk estetikk

Relaterede produkter

Product_thumb_Stratopanel

Stratopanel

Kledning med gjennomgående, spredte perforeringer